Programridning

Igår red jag programridning. Det var 1,5 år sedan jag red program senast. Då red jag Monkey och denna gången red jag Ture.
 
Ture kan verkligen gå super på lektionerna men i programet kändes han väldigt spänd imellanåt men det var jag väl också så det är väl inte så konsigt.
 
Det är störande att man inte rider lika bra som man egentligen kan.  Ena ridläraren dömde och hon dömde snällt så trots det är man peppad att försöka igen.
 


Jag red nya LB:1. Jag har ridit det gamla LB:1 många gånger. Men nu var det bara att lära om.  Jag har ganska lätt att lära mig dressyrprogram men det nya inbjuder till att rida fel på vissa platser.

1. Efter uppridningen ska man svänga vänster. I de flesta programen svänger man höger. Så det gäller att komma ihåg att svänga åt fel håll.
2. I gamla programmet är det uppridning efter galoppen. Men i nya programmet är det en travdel kvar.
3. I uppridningen ska halten ske vid X. I gamla programmet är halten närmare domaren.
 
Bonus
4. Efter uppridningen och man svängt åt fel håll så hör jag en röst långt inne i mig som säger att man ska vända rakt över ridbanan.  Men man ska rida snett igenom direkt.
 
Men jag kom ihåg progammet.  Ture hade gärna velat ha uppridning efter galoppen. Han "dog" lite efter galoppen. Jag hade kvar spöt (som jag inte andvänt under programmet). Så jag beta lite på honom så han vaknade.
 
Sedan gjorde vi en riktigt snygg avslutning halt.
 

64,8 % något. Men det var som sagt snällt dömt och jag är säkert självkritisk också.

Kommentera här: