Höstterminens ridlektioner

Jag har inte haft ork att redigera bilderna ifrån hopptävlingen som var i floby för ett tag sedan..
 
 
Men nu ska vi prata om min egna ridning.
 


Höstterminens första ridklektion missade jag. Det var en uteritt.
 
Andra lektionen var markarbete. Ture hade ett sår där sadelgjorden sitter så han fick stå över och jag red Aransas. Jag tyckte inte han var så jätte rolig att rida. Galoppen var okej.  Vi kom bra på bommarna vi galoppera över.
 
Tredje lektionen var hoppning på Ture. Uppvärmingen kändes bra och han kändes trevlig att rida. Men sedan skulle vi rida två hinder i följd. Typ fem galoppsprång i mellan. Men efter två språng blir han rädd för något och vill springa åt sidan. Men det var bara att bromsa och sedan rida rida mot hindret igen. Så så hade det varit en tävling så hade vi inte fått några fel. Så höll han på med det hindret. Jag misstänker att han var rädd för gruset som hamnat på hindret.  Resten hoppade han bra.
 
Två dressyr lektioner på ture. Han har verkligen varit jätte fin ♥
 
Markarbete med Ture. Han var inte riktigt så lösgjord som han brukade. Gick inte att rida galoppen som jag ville. Men han hoppade småhindrena som han skulle.
 
Hoppning Aransas. Ture hade skotrubbel. A ville inte ta skänkeln riktigt. Men efter ha petat med spöt så blev han en helt annan häst. Hoppningen var rätt rolig. Men han var mycket lättare att hoppa i vänster varvet. Höger var han svår hoppad i.
 
 
Idag har jag ridit dressyr på Aransas. Även denna gången hade Ture tappat sko. En annan sko.

Det är inte lätt att rida nya hästar och hitta alla knappar så det är en utmaning. Gick okej. Han kan gå väldigt fint stundvis men det gäller verkligen att hålla koll på alla hjälper.  Men jag trivs mer på Ture.
 
I galoppen.. Han har rätt skum galopp. Vänster är ändå ganska okej. Men sedan när jag skulle rida höger.. Han går inte fram. Han blir sjukt samlad. Han galopperar mer uppåt än framåt. Men efter ett tag blev galoppen bättre. Inte kontigt att det var svårt att hoppa honom.
 
Vi fick minska galoppen och det var han grym på. Han kan nästan galoppera på stället. Riktigt kort kan han bli.
 
 
 
 

Kommentera här: