Tur(e) ridning över bommar

Förra veckan när jag red Ture på dressyren så blev jag besviken. jag hade helt enkelt tagit förgivet att han skulle gå lika bra som två veckor tidigare. Förra gången red jag honom som nummer två. Denna gången red jag honom först så då är det inte så konstigt att han inte är perfekt ifrån början.

Hade jag inte ridit honom perfekt två veckor tidigare så hade jag säkert varit nöjd. vi är ändå nya med varandra. Han kändes helt okej nästan bra imellanåt. Det märks att han är ridskolehäst. När ridläraren sa att vi skulle galoppera.. Innan jag hann  blinka så hade ture redan galopperat ett halvt volt varv. Sedan skulle vi göra skänkelvikning på diagonalen. I ena varvet som var hans enkla varv så svängde han själv in till skänkelvikningen. Ambitiöshäst.
 
 
Idag red jag honom igen och han var fanatisk <3
 

Det var markarbete på schemat. Jag hade inga krav på honom i början. Jag såg bara till att han var framme på skänkeln och gjorde några ökningar. Förra veckans problem var att jag ville ha ihop honom direkt. Men han är en stor häst som behöver tid på sig. Efter en stunds ridning så kände man att han var redo att ridas. Ett läge jag inte ritkigt kom till förra veckan. Ett läge då han är skitrolig att rida. Vi fick rida korta snett igenom över bommar för att sedan rida en båge till snett igenom igen.
(över de lila bommarna)

-

Det gjorde han helt okej även om han ville svänga tidigare än mig (han är ju ridskolehäst.. han vet ju hur man gör!).  Efter hand så fick vi träna på att minska och öka avståndet mellan bommarna. Det tyckte jag han gjorde helt okej. Även om han är ganska seg i sina reaktioner när jag vill honom öka/minska.

Sedan skulle vi galoppera på en volt över upphöjda bommar (de gula). Det är en övning som är rätt jobbig för hästara. Tyckte det gick helt okej. Galoppen kändes ialflall bra även om det hoppmäsigt inte kändes förberendande inför riktiga hinder (men det kan ha varit för de mer eller mindre bara var markbommar) I andra varvet så hade han riktigt bra galopp. Provade att öka lite och det gjorde han riktigt bra.

Efter det fick vi hoppa två små hinder på långsidan (röda bommar)

1. Vi skulle rida på 6 galoppsprång. Jag tänkte inte så mycket på tempot. Men jag blev förvånad över hur framåt han var. Det gick nästan fort. Jag hade mer trott att jag skulle få driva lite. Vi klarade 6 språng.
2. Nästa gång skulle vi rida på fem. Inga problem. Det var bara att öka lite. Häftigt känsla.
3. Sista gången skulle vi tillbaka till 6 språng.
 
Hästen är helt fantastisk. Helt underbar att rida. Tidigare har jag oroat mig inför hoppningen för att han har varit svår att reglera men det var inga problem.


Men han är som sagt lite långsam i sina reaktioner så det är något att jobba vidare på.
 
 
 

Kommentera här: