6 februari, dressyr

Jag får väl försöka skriva en lite längre recension av Ture. Roligt att att ha i framtiden. Det jag skrev förra gången jag red honom (september 2013) är väldigt roligt att läsa nu. Så om jag ska rida Ture en längre tid så blir det träning på att reglera tempot i de olika gångarterna inför hoppningen. Men vem vet. Jag kanske inte får rida någon hoppning på honom eller ens rida honom imorgon.
 
Iallafall förr förra veckans ridning. Han hade gått i gruppen innan så när jag kortade tyglarna och han kändes väldigt motvilligt att vad form hette så undrade jag vad jag hade framför mig,Men ganska snart började det kännas bra.  Man kände hur viktigt det var med att ha ordentligt stöd på båda tyglarna. Samt extra stöd på vänster (något man får träna bort med tiden).
 
Det kändes som rena dansen att rida honom. Han bara dansade fram. Det gick knappt att rida lätt på honom. Han riktigt bjöd in till att sitta ner.  Men hans galopp.. Den är stor. Där har man lite att rida. 
 
 
Det hade varit roligt att rida honom på heltid (dvs varje fredag eller iallafall varje dressyr). Det finns lite att jobba med även om han inte känns så komplicerad. Det är en stor häst. Han behöver bli starkare och kunna bära upp sig lite lättare. Så jag hoppas på honom imorgon. Annars blir det säkert bra i vilketfall.  Samtidigt så hade det varit bra att rida dressyr på monkey imorgon för att känna efter vilken häst jag hade velat rida om jag fick bestämma. Monkey gick väldigt bra förra dressyr omgången. Men Ture kanske är roligare att rida?
 
Det är en himla tur att jag inte bestämmer häst utan Frida. 
 
Bilderna är tagna 2011(eller något). Jenny red honom mycket när han var ny.
 
 
 
 
 

Kommentera här: