Misslyckad rullning eller något

OBS. Det slutade bra och hästen mår bra.
 
 
Klockan 10.30 så vaknar jag och tittar på mobilen. Ett missat samtal ifrån Catharina (som har stallet och som jag även är kompis med), Hon ringde för en timme sedan. Hon brukar inte ringa så och hade inte skickat något sms efter så jag anade att det hade med hästarna att göra.
 
Jag skickade ett sms och hon ringde upp och berättade.
 
Hennes 13 åriga son hade på morgonen cyklat ner till hagen där hästarna går på bete för att titta till hästarna och fåren. Då hade han sett att Baloo låg ner. Han gick in i hagen och Baloo ville inte resa på sig. Det såg ut som Baloo försökte resa på sig utan att lyckats. 
 
När jag inte svarade så ringde hon morfar så han var nästa person att ringa. Men med tanke på att det gått en timme mellan det missade samtalet och nu så kändes det inte som det var något allvarligt eftersom morfar inte hade hört av sig. 
 
Morfar berättade att han hade varit ute i hagen och även han noterat att Baloo inte vill/kan resa på sig. Baloo hade ett flugtäcke på sig och täcket satt väldigt hårt på honom (troligen hade han snurrat in sig eller något). Morfar började försökta få upp spännena på täcket. Men han fick inte Baloo att resa sig han ville inte ens lyfta huvudet.
 
Nu kände morfar att nu är det kört. Något har hänt och Baloo kommer inte att klara sig. Han gick iväg för att ringa Tomas för att be honom ta ut vetrinär. När morfar sedan började gå mot hagen så kom Baloo springande mot honom och mådde hur bra som helst.


Troligen hade han fastnat och inte kunnat komma upp och blivit trött av att de misslyckade försöken. Det finns en grop i hagen där de brukar rulla sig och det var i närheten av den som han var. Lilla dumma hästen. Att veta att morfar sett hästen och trott att han inte kommer överleva.  Det är en otäck känsla.
 
 

Kommentera här: