Tur(e) hoppning

Hoppade Ture i fredags kändes kanon. 
 
Vi började med att hoppa två små räcken med 21 meter i mellan och vi skulle ha 6 galoppsprång. Inte det lättast då han är stor. Så det blev ofta ett stort språng eftersom han inte fick plats med ett sjätte men vi fick nog till det en gång iallfall.
 
Sedan höjdes det till det jag egentligen tyckte var lite för högt men han var så rolig att rida och ridläraren fyllde år. Så jag vägrade ha negativa mesiga tankar så jag red på och det kändes bra. 
 
Sedan fick vi rida omhoppingssvängar. Han är verkligen häftig. Den stora hästen kan verkligen svänga. Han tog ytter skänkel hur lätt som helst. Jag minns inte när jag red en häst som svarade så bra. Tydligen gör han inte alltid det enligt ridläraren.
 
Ture förvånar mig varje gång jag rider honom. Han är verkligen fantastisk. Jag har sett när andra hoppat honom och då kan han vara taskig. De ska hoppa ett hinder på mitten av långsidan som han vägrar på eftersom han är rädd för något på läktaren. Men han har inte visat något sådant med mig (förutom att han är rädd för hörnen i början av ridpasset). Jag hoppas det beror på att jag aktiverar honom tillräckligt så det inte finns utrymme att låtsas vara rädd. 
 
 
Bilden är varken på mig eller Ture men jag har fotogragerat den. Bilden föreställer Ida och shilton.

Kommentera här: