Kortkort på hästryggen

Ikväll har de varit Monkey ridning. Markarbete stod det på schemat och vår onda men underbara ridlärare tyckte att vi skulle korta läderna fyra hål. Jag fuskade dock och kortade bara tre hål (dock så var det fyra hål kortare än vad jag hade är jag dressyra förra veckan).
 
Läderna blev ju skitkorta! Men det gav en tankeställare att rida så. Man blev mycket mer medveten om sin egna kropp och kunde rida med sitsen på ett mycket bättre sätt.
 
Monkey kändes riktigt fin att rida. Vi fick hoppa små hinder och det kändes bra. Egentligen tycker jag att det känns tryggare att ha korta läder när man hoppar så man kan stå upp ordentligt. Man får så mycket bättre balans innan och efter hinderna.
 
Så på hoppningen nästa vecka så kommer jag absolut ha lite kortare läder. Dock behöver man inte överdriva.  I slutet av ridlektionen så längde jag mina läder till de normala. De kändes riktigt långa och så helt otroligt att jag hade tänkt hoppa i de läderna.  Men det kändes bra att rida med normala läder så man kunde rama in med skänklarna igen. Jag är riktigt nöjd med lektionen.
 
 
 
 
Fel häst på bilden men rätt hästskötare
 
 

Kommentera här: