Tre obloggade ridlektioner på Monkey.

 
 
1.Dressyr. Vi red mycket skänkelvikning och sedan galopp på diagonalen. Då fick vi stå på led och rida en och en. Monkey var överladdad. Mycket värre än vid hoppning. Gjorde jag en volt innan så hann han lugna ner sig och det kändes bra.
 
2. Dressyr. Han var pigg. Vi red skänkelvikning och öppnor. I skänkelvikningen så ville jag att han skulle ta min ytter skänkel. Det kändes som han tänkte "Aha! Vi ska flytta åt andra hållet" och så började han byta färdriktning. Han gjorde väl inte fel även om det inte var så jag tänkte :) Ambiösa häst.
 
3. Markarbete. Denna lektionen var igår.  Vi fick rida på en stooooor oval volt. I ena ovalen så var det två galoppbommar med 2 galoppsteg i mellan och i andra änden var det travbommar. Först fick vi börja med att galoppera ett varv på volten för att sedan fortsätta utmedspåret och galoppera fyrkanten runt tills vi kom ner igen.
 
Första gången var svår. Han tappade takt och bjudning när jag svängde över bommarna. När jag sedan skulle galoppera ut med spåret så passade jag på att öka. OJ vad fort han kan galoppera (eller så är det jag som rider mesigt). Men han är lydig och lätt att korta upp igen. Efter det så gick bommarna mycket bättre.
 
Sedan fick vi galoppera på "volten" först galopp över bommar för att sedan göra en övergång till trav och trava över travbommar. Det gick riktigt bra faktiskt.  Jag missade bara travbommarna en gång.  Vi kändes verkligen som ett team. Sedan bytte vi varv och i det varvet hade vi inte galopperat i. OM jag hade varit smart så hade jag skippat travbommarna första gången och bara galopperat för att hitta takt och rytm. Men nu var jag inte smart så jag fick några rätt dåliga galoppbom ögonblick.  Så ett par gånger så valde jag att skippa bommarna (jag var ändå påväg att missa dem då jag pågrund av dålig galopp fick sent avbrott). Då hade jag lite mer tid på mig att galoppera så jag slutade ändå hyfsat bra.
 
 
Fina hästen <3 Det var en riktigt rolig ridlektion och jag har träningsvärk idag.
 
 
 
OBS! Det är inte hästen på bilden som skrivit brevet.
 
 

Kommentera här: