Nyborstad svans och Horslyx

Idag har jag haft lite kvalitetid med Cirona.
 
 
 
Först så väntade vi på hovslagaren. Pojkarna fick stå i boxarna och äta hö medan Cirona stod i gången. Hon står jätte snällt så länge man håller på med henne. Det innebär att jag borstade hennes svans i en kvart!  Att borsta en svans utan pälsglans var riktigt tråkigt men hovslagaren uppskattar inte hala ben som det blir efter pälsglansen.
 
Svansen är ett bra ställe att borsta om man borstar bara för sakens skull.
 
 

Sedan kom hovslagen. Hon tycker det är ganska jobbigt. Det är inte lätt att vara 27 år och lyffta på benen hur som helst. Så jag tog fram de där.. Ni vet.. Sådana dära burkar som hästen kan slicka i som Ida köpte i ullared.
 
Jag googlar åt er:
 
 
 
Då skötte hon sig riktigt bra. Så jag stod en bra stund och lät henne slicka. Riktigt mysigt. Baloo som såg det ifrån sin box blev också sugen. Han sträckte fram huvudet så långt han kunde och slickade i luften. Det måste vara hästars sätt att slicka sig runt munnen.
 
Cirona hade fått ena framhoven skodd innan jag gav henne slickburken. Hon var snäll genom båda bakhovarna. Men när hon skulle ta sista framhoven så blev hon arg/irreterad. Hon är väl stel och tyckte att det var jobbigt. Men hon slickade snart på som vanligt igen.
 
 
OBS!
Ska jag vara ärlig så googlade jag på Horslyx Mini... Jag bytte bara texten när jag tog bilden.

Kommentera här: