Ryttareliten

Igår gick sista avsnittet av ryttareliten. Jag vill börja med att säga två saker.
 
1. Man får vara en drama queen ibland.
2. Jag vet bara det som visats i programet. Så det händer saker jag inte vet om och jag har bara verisonen som svt vinklat det.
 
 
Vi börjar med Alexander. Han ville precis som många andra ryttare bli utagen för att rida i falsterbo. Han blev inte utagen men lyckades kvala och fick tävla om sin plats (visst var den andra ryttaren Johan Lundh?). Han vann och fick därmed tävla i falsterbo. Men något han och brodern blev besvika över var att Sylve och Pether (förbundskapten och en annan viktig gubbe)  inte kom fram och gratta honom.
 
Det slutar med att Alex går fram till Sylve och Pether markne.
 
"Grattis Sylve! Jag vann.
 Jag vann trots att jag inte kan rida och ta poäng"
 
Ja Alexander ställde till med en scen och det kanske inte var det mognaste han gjort. Men så farligt var det inte.  I några avsnitt tidigare fick vi veta att han inte blivit utvald att rida i göteborg horse show. Men till slut fick han rida i vissa klasser bland de yngre ryttarna. Nu kom falsterbo och ännu en gång hade han blivit bortvald. Sedan när han väl vinner och får vara med så ignoreras det av makthavarna.
 
Jag förstår att han känner sig osynlig och ignorerad. Sylve säger tidigare i programet medan de väljer ryttare till falsterbo:
"Vad har Alex för plan egentligen? Skulle han vilja vara med om han skulle bli utagen till Pethersgrupp?"
 
Efter Alex scen säger Sylve att han behöver prata med Alexander. Så jag får intrycket att de har varit dåliga att kommunicera med varandra. Så om det krävs att Alexander ställer till en scen för att det ska hända så låt honom ställa till med en scen. Visst finns det proffsigare sätt men kan man inte göra det på annat sätt så får man ta till det man har.
 
I programet så verkade hans utflippning ge resultat. Man ser Pether prata med Alex och senare får Alex ett "bra jobbat" efter en klass. Det känns vissligen väldigt vinklat av svt. Men vad vi fick se så gav samtalet resultat.
 
OBS! Jag såg till och med om vissa scener endast för att kunna skriva det här inlägget.
 
Bilden har inget med texten att göra utan är mer som en reklampaus.
 
Jag tycker ryttareliten har varit ett spännandeprogram. I de första avsnittet så kändes allt bara jobbigt. Men för varje avsnitt så har det känts lättare och det slutade lyckligt (givetvis vinklat ifrån svts sida)
 
 
 

Kommentera här: