Jag ber om ursäkt om jag stavat diiiiaaaagoonal fel

I måndags var det Baloo ridning.
 
 
Tänk vad underbart det hade varit att rida om man bara hade behövt rida i höger varv. Han är väldigt ojämn så i höger är han 1000 gånger bättre. Han tycker det är jobbigt att ställa till vänster och när jag försökte rida med tagen bakdel så upptäckte jag att han inte tar vänsterskänkeln alls. Medan högerskänkel tar han hur bra som helst.
 
Läste nyss en artikel på hippson (LÄNK) så nästa ridpass blir att rida på åttvolt (som jag alltid tvingar Ida att göra.. jag kanske borde göra som jag lär).
 

Som sagt han är underbar i höger och det känns nästan hur bra som helst. Det enda högersaken i dagsläget jag vill förändra är högergaloppen. Jag skulle vilja att han galopperade med längre steg. Nu när jag försöker få honom att öka så samlar han sig istället. Jag lyckas inte få honom framåt.
 
Vänstergaloppen var inte bra "idag". Den var stor och knappt svängbar.
 
jag red dessa två övningar/"banor"
 
¤ Galoppvolt vid C, Trav, Snett i genom, skänkelvikning på hörnlinjen. Galoppfattning ifrån skänkelvikningen. Galoppvolt vid C. Osv.  Jag red dessa sakerna två gånger i varje varv.
 
¤ Galoppvolt vid C, trav, Serpentinbågar, skänkelvikning ut med hela diagonalen och sedan fattning ifrån skänkelvikningen.  Osv.
 
De olika skänkelvikningarna passade de olika varven bäst. Hörnlinjen passade bäst när jag skulle flytta undan  höger skänkel medan i diagonalen så blev han överböjd.
 
Medan när jag flyttade under vänster så var det tvärt om så det var diagonalen som passade bäst. I sista skänkelvikningen innan jag avslutade övningen så flyttade jag undan vänster skänkel och precis innan väggen så släppte knuten och han kändes mjuk och vi fick årets bästa galoppfattning.
 
Så det blir att träna vidare på skänkelvikning.

 
BONUS INFORMATION
Eftersom jag har världes bästa morfar så kom han ut en stunt till mig på ridbanan. Enligt klockan på kameran så fotograferade han i en kvart och gissa hur många bilder han tog
 

.
.
.
.
.
.
660 st bilder! Han är nästan värre än mig!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: