Fina monsterhästen.

Igår red jag riktigt bra. Jag fick den störa äran att rida Monkey love igen. Denna gånge gick han i gruppen innan vilket jag tror gynna mig. Han behöver lite tid på sig innan han kan slappna av så när jag tog över så kunde vi jobba dirket. Han kändes verkligen jätte jätte fin.
 
Vi red övergångar, serpentinbågar, skänkelvikning. Sedan var det även markarbete. Vi hade en trav volt över bommar. Den volten var intressant att rida. De första gångerna i varje varv gick det bra men sedan gick det sämre och sämre. Antagligen tappa han lite konsentration.
 
Sedan hade vi tre upphöjda bommar med fyra galoppsprång imellan. Vildhästen Monkey tyckte det var jätte roligt.Jag har lärt mig vilken längd jag ska ha på lädrerna så jag har perfekt stöd av sadeln så jag har perfekt balans hur mycket han än studsar.
 
I Andra varvet vet jag inte riktigt vad som hände. Han var pigg i väg men annars var det nog inte så farligt fören över hinder två då han plötsligt exploderar iväg. Har ni sett skämtteckningar där ryttaren rider på hästen och hästen springer fort så ryttaren är kvar i luften och hästen har galopperat iväg? Så kändes det. Jag var lite efter i rörelsen och undrade.  Hur sjutton kommer jag överleva efter sista hindret. Men efter panikkortat tyglarna så hade jag tagit kontrollen innan hindret kom.
 
Så antagligen så hade jag för långa tyglar och inte tillräckligt bra inramning av skänkeln. Jag hoppade de tre små hindrerna några gånger till men fick ingen jätte bra känsla.  Han var pigg i väg men annars var han lugnare i serien.
 
 
Jag har lärt mig mycket av den hästen och kommer lära mig otroligt mycket om jag får fortsätta rida honom.
 
Jag glömde kameran så här är en bild ifrån förra året.
 
 
 

Kommentera här: