Bolfgang del 2

I fredags var det dressyr på ridskolan och jag fick dressyrpållen Bolfgang igen. Vi fick rida en övning som kallas fluga. Här får ni se mina paintkunskaper:
 
 
Vi red på stora uteridbanan. Halva gruppen på ena sidan och den andra halvan på den andra. Vi började med att rida på spåret och göra en volt (rödväg). Efter volten rider vi skänkelvikning (blå) mot mitten av ridbanan. Sen hörnpassering och hörnpassering och rida på spåret för att göra ny volt. För att sedan rida skänkelvikning igen (grön)
 
Hänger ni med? Det var en lurig övning för man gör en volt och sen ska man rida skänkelvikning och ha hästarna ställda åt andra håller. Att få till det var inte  lätt. Men sen fick jag rådet att få till vägen först och ha rakriktad innan jag började flytta. Då gick det mycket bättre.
 
Ridning är svårt men roligt. B går riktigt bra imellanåt men jag fick inte till det riktit så bra som jag ville. I galoppen fick vi samla galoppen lite. Det var riktigt häftigt att rida samladgalopp på en häst som kan det. Han rörde sig verkligen uppåt. Jag har nog aldrig ridit något liknande.
 

Kommentera här: