racerhäst eller dressyrhäst?

Igår var det ingen ridning (låååång freeeeeedag) så vi kan prata om förra veckans lektion på Tamara.
 
Hon har ett babypelhambett och jag är välmedveten om hur det ser ut men jag måste ha haft korslutning. Jag tyckte att bettet såg jätte konstigt ut när jag tränsade men jag kunde inte lista ut vad det var för fel. I skrittpauserna så pratar ridläraren med alla. När vi pratade så nämde Frida (ridläraren) att tyglarna bara satt i den övre ringen på bettet och verkade som ett vanligt bett. Det förklarade varför det såg så konstigt ut  när jag tränsade.
 
I början av passet så ville hon inte riktigt ställa och forma sig för min vänstra skänkel. Men efter ha ridit på en volt några varv så blev det bättre. Men det släppte helt när vi bytte varv. Vi fick flytta skänelvikning  några steg och sen flytta tillbaka. När jag skulle flytta för vänsterskänkeln så svarade hon så bra så jag blev riktigt imponerad så det var inte varvbytet (att hon hamde i enkla varvet) som gjorde att hon kändes finare.
 
Vi fick träna på enklabyten (övningen jag visade häromdagen). Tamara tycker det är jätte roligt. Hon är en väldigt pigg häst men hon är riktigt lydig och väntade snällt på mina hjälper och gjorde vad hon skulle. Jag tycker hon har blivit bättre på att fatta galopp mot första gången jag red henne.
 
När vi travade av så kändes det att man hade mildare bett. Racerhästen travade på ordentligt. Jag red lite bågar för att bromsa/aktivera henne så det inte gick så fort. Jag lär mig hellre att rida piggheten än att bromsa piggheten med skarptbett (som bara gör henne kortare och försämrar formen)