Marshoppning

Idag har jag hoppat Monkey. Det kändes riktigt bra idag och lektionen var riktigt rolig att rida. Förra lektionen när vi hade markarbete så blev han super pigg och bromsar man honom så blir han studsig och då blir det inte bra det heller. Men idag var han lugnare och jag hade perfekt längd på stiglädrerna så jag fick bra stöd och balans.
 
 
 
¤ Vi började galoppera över tre galoppbommar där hinder 1 står. Det var riktigt roligt.
¤. Hinder ett blev ett hinder med en travbom framför så vi fick travhoppa. Jag tycker det är svårt att travhoppa men det gick helt okej. Sedan var det nyttigt att rida galoppen efter hindret i lugn och ro.
¤ Vi fick hoppa 4 (men åt andra hållet) och sedan hinder 6. Eftersom han var så pigg förra veckan så valde jag att travhoppa första hindret. Han kändes lite pigg och lite studsig men vi återfick känslan innan nästa hinder så det kändes bra.
¤  Vi hoppade hinder 5 som är tre studshinder och sedan en båge till hinder 6.
¤ Sedan avslutade vi med att hoppa bana. Den kändes riktigt bra. Det roliga är att när ridläraren berättade banan så trodde jag att man skulle hoppa hinder två åt andra hållet och sedan göra en jätte snäv sväng och hoppa hinder 3 för att sedan rida vidare mot 4. Det kändes extremt svårt och jag började undra om ridläraren blivit galen. Men det hade hon inte eftersom man inte skille rida så ;)
 
 
 

Kommentera här: