världscupdressyr

Något jag är dålig på är att följa ridsporten på tv. Det kanske är något man borde bli bättre på för det är riktigt intressant. Det är hoppning på tv nu i skrivande stund men det missar jag. Men jag såg världscupsfinalen i dressyr igår. Jag lyckades starta tven när patrik kittel red.

 
Det märks att man varit på arenan. Man börjar nästan klappa händerna när man ska det och under prisutdelningen när nationalsången spelades så var jag nära att ställa mig upp.
 
En sak är säker. Jag har inga tävlingsnerver! Jag såg Tinnes ritt och hon var riktigt duktig. Hon kom efter ritten på andra plats. Men då var de bästa ryttarna kvar. Jag ville åtminstånde att hon skulle komma 3;a men hon slutade på en 4;e plats vilket är bra det med. Hon var nöjd med sin ridning.
 
Någon som inte var nöjd med sin ridning var Minna (som kom 10;a). Det är rätt intressant att höra att proffsen också kan vara missnöjda. Men jag såg inte hennes ritt. Sen har vi Patrik som kom 7;a. Jag tycker han låter så grinig och fortfarande "dålig förlorare vibbar". Även om han säger att han är nöjd så formulerar han sig på ett sätt som låter gnälligt.
 
 
 
Jag glömde att nämna i blomskandalinlägget att dressyrhästarna i scandinavium fick rida på banan en stund innan de fick startsignal (precis som vi vanliga "dödliga"). Så jag tycker de borde ha haft chansen att titta av sig lite innnan programet. Men hästar är ju alltid hästar (dvs kan bli rädda för allt möjligt)

Kommentera här: